Weinig Energie Tijdens Trainingen? Oorzaken En Oplossingen Voor Meer Energie

Introductie van dit artikel

Iedereen heeft er misschien wel eens mee te maken gehad: vermoeidheid of futloosheid. Helemaal wanneer je past begonnen bent met sporten merk je al snel dat je uitgeput raakt. Maar, wat schuilt er nou achter deze vermoeidheid. Want, achter elk probleem zitten wel meerdere oorzaken aan. Ook in het geval van vermoeidheid, zal er in dit artikel worden gekeken naar de oorzaken van vermoeidheid en oplossingen hiervoor.

Oorzaak 1: Je slaapcyclus is verstoord

Want, het kan zelfs gebeuren dat je uitgeput wakker wordt na 8 uur te hebben geslapen. Kortom, kwantiteit van de slaap zegt nog niks over de kwaliteit van de nachtrust. Een slaapcyclus duurt gemiddeld 75 tot 90 minuten, waarin de cyclus door de REM slaap gaat en niet-REM slaap en alle tussenliggende stadia. Echter, door factoren zoals stress (cortisol) en instabiele bloedsuikerspiegel kan de slaapcyclus ernstig worden verstoord.

Oplossing 1: Meer zonlicht

Om meer controle te krijgen over je slaapcyclus helpt het om jezelf gedurende dacht bloot te stellen aan zonlicht. Omdat, zonlicht helpt bij de reductie van het stresshormoon cortisol. Hierdoor, zal het cortisol niveau dalen en de impact op de slaapcyclus verminderen. Daarnaast, is het belangrijk om een evenwichtige voedingspatroon te hebben met onbewerkte voeding. Omdat, een gebalanceerde eetschema ervoor zorgt dat de bloedsuikers stabiel blijven gedurende de nacht.

Oorzaak 2: Je beweegt te weinig

Dit heeft niet helemaal met sporten te maken, maar heeft vooral betrekking op een actieve levensstijl. Echter, wanneer je 1 uur per dag sport en daarna niet meer actief bent dan kun je dit niet als een actieve levensstijl rekenen. Hoewel, 1 uur sporten beter is dan niet sporten dien je daarna niet neer te ploffen op d bank.

Oplossing 2: Beweeg tussendoor veel meer

Als mens krijg je geen energie, maar je creëert energie. Daarom, is het belangrijk om gedurende de dag in beweging te blijven. Zodat, je energieker gaat voelen en lekkerder in je vel komt te zitten. Doordat, je om de zoveel tijd een kleine handeling doet komen er “gelukstofjes” vrij die je een energie gevoel geven. Kortom, als je een wekker zet om iedere 60 minuten te lopen ben je al aardig op weg.

Oorzaak 3: Je hebt een tekort aan voedingsstoffen

Vermoeidheid en een tekort aan energie kan worden veroorzaakt, doordat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Een van de voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen bij de energiehuishouding in het lichaam is magnesium. Omdat, magnesium verschillende functies uitvoert als het gaat om de energiehuishouding leidt een tekort van magnesium vaak tot vermoeidheid.

Oplossing 3: Zorg voor voeding dat rijk is aan magnesium

Om je energiehuishouding te regelen, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Daarom, zul je de inname van voeding dat rijk is aan magnesium moeten verhogen. Bovendien, kun je ook zorgen voor meer magnesium door middel van supplementen. Kortom, spinazie en amandelen zijn voorbeelden van voeding dat rijk is aan magnesium.

Oorzaak 4: Je drinkt te weinig

Dehydratie kan ervoor zorgen dat je minder energie hebt en ook tot hoofdpijn leiden. Want, een tekort aan vocht in het lichaam wordt serieus opgepakt door de hersenen waardoor de alarmbellen aangaan. Doordat, de cellen en organen functioneren op een waterbasis is het van groot belang dat het lichaam goed gehydrateerd is.

Wanneer je water inneemt wordt dit snel opgenomen door het bloed en worden schadelijke stoffen die ontrokken zijn aan het lichaam meegevoerd met het water. Hierdoor, word je lichaam verlost van de schadelijk stoffen die zorgen voor vermoeidheid wanneer deze zich ophopen in het lichaam.

Oplossing 4: Drink 2 liter water per dag

Het is misschien makkelijker gezegd, maar zorg ervoor dat je 2 liter per dag drinkt. Ook, wanneer je in de ochtend opstaat dien je direct een glas water te drinken om jezelf te reinigen. Bovendien, verlies je tijdens het slapen veel vocht dat weer aangevuld moet worden. Doordat, je met een waterfles gaat lopen zorg je ervoor dat je de hele dag gehydrateerd blijft.

Oorzaak 5: Stress eist zijn tol

Stress ligt vaak als oorzaak van verschillende aandoeningen, maar ook in dit geval aan vermoeidheid. Want, stress zorgt ervoor dat het lichaam constant op volle toeren draait. Het is duidelijk dat stress ontstaat tijdens gevaar, waardoor het lichaam in staat van alertheid terecht komt. Hierdoor, gaat het lichaam  onder invloed van stress cortisol aanmaken om scherp te blijven. Echter, overtollig cortisol zorgt voor een hogere bloedsuikerspiegel, waardoor sprake is van meerdere energiepieken die hun tol gaan eisen.

Oplossing 5: Zoek afleidingen

Probeer je stress in goede banen te leiden door goed naar je lichaam te luisteren. Echter, moet je zo min mogelijk cafeïne en suikerhoudende dranken gebruiken als toevlucht voor de stress. Het beste wat je kan doen is om je ademhaling te controleren, door langzaam in en uit te ademen. Bovendien, helpt het ook om een massage te nemen of aan meditatie te gaan doen om tot rust te komen. Kortom, zorg ieder dag voor een 10 minuten oefening om jezelf volledig vrij te maken van stress.

Bonus Tip: Neem de beste supplementen voor meer energie

Wanneer je kampt met te weinig energie is het goed om meer te gaan sporten. Ook, wanneer je gaat sporten kun je snel vermoeid raken. Daarom, is het belangrijk dat je de juiste supplementen gebruikt om meer energie en uithoudingsvermogen te hebben tijdens de trainingen.

Speciaal voor sporters die van hun vermoeidheid af willen komen en energieker willen zijn, hebben wij een pakket samengesteld met de beste supplementen voor meer energie.

Het Energie Boost Pakket bevat de volgende supplementen:
  • BCAA Poeder
  • Pre Workout
  • Shakebeker

Kortom, het Energie Boost Pakket bevat alle supplementen voor meer energie en uithoudingsvermogen.

Bestel het Energie Pakket op:

https://gymfood.nl/energy/boost/

Geef een antwoord