9 Tips Voor Beginners Sportschool en Voorkom Veelgemaakte Fitness Fouten

Introductie

Wanneer je voor het eerst naar een sportschool gaat, kun je heel nerveus zijn. Want, het voelt alsof je jouw eerste schooldag hebt en dat is ook zo: jouw eerste sportschooldag. Echter, het hoeft niet spannend te zijn als je vooraf goed voorbereid naar de sportschool gaat. Daarom, hebben wij enkele valkuilen opgenoemd in dit artikel die jou helpen om niet dezelfde fouten te maken als jouw voorgangers.

Overzicht van dit artikel

Kortom, dit artikel geeft een overzicht van de misverstanden die er onder beginners bestaan wanneer ze voor het eerst naar de sportschool gaan. Hierdoor, zul je bewuster worden en met een goed gevoel beginnen met fitnessen. Echter, laat vooral alles over je heen komen en probeer gaandeweg je weg te vinden in de sportschool.

1. Het is normaal om gespannen te zijn

Wanneer je voor het eerst naar de sportschool gaat om een lidmaatschap aan te vragen, kun je heel gespannen zijn. Want, dit is het moment dat je uit je comfortzone bent gestapt. Hierdoor, kan je lichaam dit ervaren als iets onnatuurlijks en dit maakt je natuurlijk erg nerveus. Echter, laat je niet te veel beïnvloeden door je emotie, want dat kan er zelfs toe leiden dat je de sportschool probeert te vermijden.

Daarom, moet je ervoor zorgen dat je een duidelijk plan voor ogen hebt waar je je aan kan vasthouden. Omdat, een plan je bij de been houdt en ervoor zorgt dat je over jouw emoties heen gaat zetten.

2. Wees niet bang om advies en hulp te vragen

Schaam je niet als je niet weet hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren of dat je niet weet waar een apparaat voor dient. Want, uiteindelijk als je de oefeningen verkeerd uitvoert kan dit leiden tot blessures. Daarom, moet je over je angst heen zetten en de sportschoolmedewerkers voor hulp vragen. Want, ze zijn er natuurlijk met een doel en dat is ook het ondersteunen van haar leden tijdens het fitnessen.

Vraag andere sportscholieren tijdens het trainen

Bovendien, kun je ook andere bezoekers vragen voor hulp. Zij zullen het zelfs leuk vinden, om jou uit te leggen hoe je een oefening of apparaat het beste kunt gebruiken. Daarnaast, kunnen ze je bruikbare tips geven waar je lang profijt van zult hebben als beginnende sporter.

3. Trainen met gewichten maken je niet minder “vrouwelijker” (voor de vrouwen)

Een veelvoorkomende misverstand onder vrouwen in de sportschool is dat het trainen met gewichten als iets voor mannen wordt gezien. Daarom, zien zij het trainen met gewichten als iets voor mannen en zelfs als minder vrouwelijk. Hierdoor, vermijden ze jammer genoeg de gewichten die ontzettend goed helpen om een strakker lichaam te krijgen.

4. Losse gewichten zijn niet alleen voor mannen

Dit is beetje een vervolg op de vorige misverstand, alleen heeft dit meer betrekking op de hoek waar de losse gewichten staan. Want, als beginnende sportvrouw kun je een beetje geïntimideerd voelen als je zo tussen al die fanatieke mannelijke gewichtheffers zit. Maar, dat is helemaal niet nodig vooral als je in gedachten houdt dat iedereen met zichzelf bezig is.

Onnodige angst voor de sportschool

De angst om tussen alle fanatieke mannen te trainen, komt voornamelijk uit de angst om te falen omdat je niet weet wat je precies moet doen als beginneling. Daarom, is het belangrijk dat je weet hoe je elke oefening hoort uit te voeren. Hiervoor, kun je gerust vragen (zie punt 2) of je bereidt je thuis voor aan de hand van video’s en/of handleidingen.

5. Wees niet bang om de apparaten te delen

Vooral tijdens piekmomenten in de sportschool is de kans groot dat je apparaten met elkaar moet delen. Als beginnende sporter kun je het nog heel spannende vinden om te vragen om de apparaten te delen. Echter, deze angst is onnodig omdat de meeste bezoekers van de sportschool weten dat ze de apparaat voor zichzelf kunnen gebruiken de hele tijd. Bovendien, kun je de apparaten combineren door af te wisselen tijdens ieder setje.

Maximaal resultaat

Hierdoor, haal je het maximale uit de trainingen. Bovendien, motiveren jullie elkaar en kunnen jullie elkaar goed ondersteunen tijdens de oefeningen.

6. Wees niet bang om te falen tijdens de trainingen

Probeer jezelf ieder dag uit te dagen door steeds ieder keer wat zwaarder, sneller of vaker te trainen. Want, voordat je het weet raak je als beginnende sporter al snel in de sleur wat ervoor zorgt dat je jouw motivatie verliest. Bovendien, als je jezelf niet uitdaagt om het maximale te halen uit je trainingen zul je ook nauwelijks vooruitgang boeken.

Overwin jouw limieten

Want, als je ieder keer op dezelfde tempo hardloopt of dezelfde gewichten tilt dan blijf je maar tegen je limiet zitten. Daarom, moet je proberen om je limieten te overschrijden door harder te trainen. Echter, voor jou als persoon kan het als falen voelen wanneer je het niet redt. Maar, dit zijn juist de momenten van groei die jou verder brengen.

7. Forceer jezelf niet om alles leuk te vinden

Wanneer je pas begonnen bent met trainen en wellicht met een trainingschema werkt, probeer je zo veel mogelijk oefeningen uit te voeren. Echter, zul je snel merken dat je bepaalde oefeningen leuker vindt dan de ander. Het is daarom niet nodig om jezelf te forceren bepaalde oefeningen uit te voeren vooral als je daar een afkeer voor hebt. Want, na een tijdje zul je een negatieve gevoel overhouden aan de sportschool.

Afwisseling is de sleutel

Kortom, probeer te zorgen voor oefeningen waar je alle spiergroepen mee traint. Mocht je een paalde oefening niet leuk vinden, vervang deze dan door een andere oefening waarmee je dezelfde spiergroep alsnog mee traint.

8. Je hoeft niet 2 uur per dag en 7 dagen in de week te trainen

Wanneer je pas begonnen bent met sporten, is de kans heel groot dat je in het begin heel fanatiek gaat trainen. Echter, dit is moeilijk vol te houden en je zult dan de moed opgeven als beginnende sporter. Daarom, kun je het beste 3 tot 4 keer in de week naar de sportschool gaan voor een uur. Hierdoor, weet je zeker dat je deze ritme lang kan volhouden. Bovendien, is het ook belangrijk om voldoende te rusten zodat je lichaam optimaal kan herstellen en groeien na een intensieve training.

9. Je kan niet elke dag gemotiveerd zijn

Een grote misverstand onder beginnende sporters is dat zij altijd gemotiveerd willen zijn om naar de sportschool te gaan. Maar, de kans is ook groot dat er dagen tussen zitten waarin je niet gemotiveerd bent vooral op een koude regenachtige dag. Op de bank blijven zitten voelt dan lekker comfortabel en warm aan. Maar, onthoudt dat je juist veel lekkerder zal voelen na intensief te hebben getraind.

Niet 100% gemotiveerd?

Bovendien, is het de kunst voor een beginnende sporter om ook te gaan trainen wanneer je niet 100% gemotiveerd bent. Daarnaast, is het belangrijk om consistent te blijven en vast te houden aan je plan en doel dat je voor ogen hebt.

Bonus Tip: Neem de beste supplementen als beginnende sporter

Wanneer je voor het eerst naar de sportschool gaat, komt er veel op je af. Want, je moet bepalen wat je doel is, hoe je dit gaat bereiken en welke voeding daar het beste bij past. Bovendien, zul je in de sportschool ook veel sporters zien die rondlopen met een eiwitshake. Vervolgens, kun je jezelf de vraag stellen welke supplementen heb ik nou precies nodig als beginnende sporter.

Daarom, hebben wij speciaal voor beginnende sporters een pakket samengesteld met de belangrijkste supplementen die je niet kunt missen. Want, onze supplementen helpen bij het bereiken van jouw doelen.

Het Ready 4 Take Off Starterspakket bevat de volgende supplementen:
  • Whey Proteïne Concentraat
  • Pre Workout
  • Shakebeker

Kortom, het Starters Pakket bevat alle supplementen voor meer energie en optimale herstel en groei na een intensieve training.

Bestel het Starters Pakket op: https://gymfood.nl/starters/ready/

Geef een antwoord