Retourneren & Herroepingsrecht

Wil je gebruik maken van onze retourmogelijkheden neem dan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling contact op met onze klantenservice. Neem altijd van tevoren eerst contact met ons op om een en ander af te stemmen. Dit kan telefonisch met een van onze medewerkers op 085 – 130 5665, via onze live chat Live Chat of per e-mail op info@gymfood.nl. Vermeld hierbij altijd je bestelnummer, de reden van retour en om welke producten het gaat.

Wanneer we je bestelling hebben ontvangen zullen wij deze beoordelen. Het product moet in ieder geval aan de volgende punten voldoen voordat we een terugbetaling kunnen doen:

 • Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.
 • Na ontvangst van je retour ontvang je bericht van ons.
Garantietermijnen

Op elke aankoop heb je als consument recht op de wettelijke bepalingen omtrent garantie. De wettelijke garantie houdt in dat het product datgene is of moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Tijdens de garantietermijn van 14 dagen heb je het recht om zonder enige verplichting de ontvangen goederen terug te sturen. Deze verzendkosten zijn voor eigen rekening. Het risico van verzending en het bewijs daarvan ligt bij jezelf.

Ruilen

We kunnen geen artikelen ruilen die je online hebt gekocht en die bezorgd zijn op je voorkeursadres. Je kunt artikelen die je niet meer wilt echter wel retourneren. Je krijgt dan het aankoopbedrag terug waarna een nieuwe bestelling eventueel plaats kan vinden.

Betaalverplichting

Door gebruik te maken van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting bij AfterPay. Je dient binnen de gestelde termijn te betalen.

Kosten voor retour

De verzendkosten voor het retour sturen van je bestelling zijn voor eigen rekening. Wanneer een artikel geruild moet worden door een fout van ons, dan zijn de kosten voor retour voor onze rekening.

Voor onderstaande uitzonderingen hoef je geen retourkosten te betalen:

 • Het verkeerde product is geleverd
 • Het pakket is verkeerd geleverd
 • Het product is over de datum (zonder vermelding op de product pagina en buiten wettelijke THT termijn)

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden, je artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in de winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij de herroepingsmededeling hebben ontvangen. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Na herroeping moet je de goederen zo snel mogelijk, en binnen 14 dagen aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als de goederen zijn teruggestuurd voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening. Daarnaast ben je alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Deze waardevermindering mogen wij in dat geval verrekenen met het terug te storten bedrag. 

Hoe kun je gebruik maken van het herroepingsrecht?

De ontvangen artikelen kun je binnen 14 dagen  terugsturen. De termijn gaat in op de dag dat de producten in ontvangst zijn genomen.

 • Door het sturen van een brief of middels het herroepingsformulier. Echter voor een snellere afhandeling verzoeken wij je om contact op te nemen met onze klantenservice via e-mail op info@gymfood.nl, Live Chat of telefoon op 085 – 130 5665.
 • Vermeld hierbij je bestelnummer en de producten die je retour wilt sturen.
 • Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retouraanvraag.
 • Voeg vervolgens het volledig ingevulde retourformulier bij het pakket.
 • Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt.
 • Geef je bestelling vervolgens af bij een PostNL postkantoor
 • Bewaar altijd het verzendbewijs met de Track & Trace code! Geef deze tevens aan ons door na de door jou verzonden retourzending.
Modelformulier

Je kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Zorg er dan voor dat je het ingevulde formulier en de retour te sturen producten binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling terug hebt gestuurd. Je bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht. Je kunt het modelformulier vinden bij de Algemene Voorwaarden.